Графа – Артистът с голямото сърце

Здравейте всички! По принцип не пиша особено на български, но реших да направя изключение, понеже смятам, че само на родния си език бих могла да се изразя точно така, както бих желала за най-любимия си български изпълнител. Аз започнах да пиша тази статия в навечерието на втория му (и закриващ турнето му за 2018-та) концерт в Зала 1 на НДК, когато бях с един неистов трепет и удоволствие, че най-накрая ще отида на един от големите концерти на Влади. Уви, миналата година не можах да присъствам в Арена Армеец, но от записите в YouTube, както и според думите на близки и познати – е бил грандиозен спектакъл, който много малко други родни артисти биха могли да спретнат.

Grafa-06Но преди да ви споделя личните ми впечатления за концерта, ще започна с леко въведение 😉 Влади Ампов, (шеговито) Влади-балади, Графа… всички го познават. Някои го харесват, други – не чак толкова, но едно нещо ги обединява – никой не може да отрече неговия талант и класа. Графа е от малкото творци на родния пазар, който хем не изневерява на себе си, хем нацелва правилната комбинация, така че да се хареса на публиката. Уважавам фактът, че той никога не е бил в центъра на скандали и покрай това да се е прочул – Графа винаги се е трудил и си е заслужил славата – това мога да го кажа на 100%!

47064295_10156899672973007_6564632245196292096_oАртист с 30 годишен стаж на сцената (доста впечатляващо, имайки предвид, че Графа едвам надхвърля 40-те) и със 17 самостоятелни албума зад гърба си, доста активна кариера, основател на продуцентска къща “Монте Мюзик’, откривател на млади таланти, жури и треньор в “Гласът на България’, участник в кампании на УНИЦЕФ както и посланик на добрата воля, семеен мъж, баща… дълъг списък, а? Да – Графа определено има дълъг лист от постижения в разностранни сфери и аз лично го намирам за адски трудно да не му се възхитя на ентусиазма и енергията.

Концертът на Графа на 28ми Октомври беше… вълшебен! Всичко беше изпипано до най-малката подробност – от ефектите през осветление до качеството на звука – нямам забележки – изживяването си струваше! Графът и компания дадоха всичко от себе си и изпълненията бяха заредени с такъв заряд, че няма как да не станеш и да се разтанцуваш на забързаните парчета. В другия край на спектъра, баладите бяха толкова чувствени, че няма как да се сдържиш и да не пуснеш една сълза, докато се наслаждаваш на красивото изпълнение. Не ми вярвате? Веднага давам доказателство! 🙂 Песните, които Графът и неговия екип бяха подбрали бяха една приятна комбинация от добре познатите ни класики (‘Давам всичко за теб’, Ако има рай’, ‘Невидим’) и от новите по-енергични хитове (‘Огън’, “Квартални Джентълмени’, ‘А дано, ама надали’).

Гласът на Влади е толкова плътен и силен, колкото и в албумите му, а емоциите, които струят от изпълненията му са толкова истински, че някак ти става приятно и леко носталгично. Хубаво е, че все още има и такива творци, за които това, да създават стойностни песни, базирани на емоции и лични преживявания е нужда, в морето от масова пошлост, ширеща се на БГ поп сцената.

Който не е имал удоволствието да отиде нито на концертите в НДК, нито в Арена Армеец – ослушвайте се за следващото турне на Графа, защото просто си струва! 🙂

Ако не сте го направили все още, долу може да преслушате последния албум на Графа, наречен ‘Моменти’:

Полезни линкове:

Официален сайт – http://montemusic.net

Oфициален Фейсбук профил – https://www.facebook.com/Grafa.Official/

Инстаграм – https://www.instagram.com/vladimir_ampov_grafa/?hl=en

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s